Peuteryoga
Peuteryoga is bedoeld voor kinderen van 2 tot 4  jaar.
Tijdens de peuteryoga les is het allereerste belang dat de peuters plezier beleven aan de les!
Er worden eenvoudige yoga oefeningen (afgeleid van Hatha yoga) aangeboden op een speelse manier, waarbij er rekening wordt gehouden met de beperkte motorische mogelijkheden van een peuter.
Elke les heeft een bepaalt thema, bv een bepaald prentenboekje, kabouters, seizoenen, dierentuin, enz.
De speelse yoga oefeningen worden afgewisseld met actieve dans, (fantasie) spel, liedjes, versjes, adem/ontspanningsoefeningen, creatieve oefeningen en (onderlinge) massage.
Peuters hebben behoefte aan regelmaat en herhaling, dit geeft ze een veilig gevoel en stelt ze op hun gemak. Elke les is anders en afwisselend, maar elke les heeft dezelfde opbouw en er wordt veel herhaalt.
Er is geen competitie, kinderen (en hun ouders) hoeven niet te presteren, ieder voert de oefeningen naar eigen kunnen uit.
Belangrijk is dat er plezier beleeft wordt tijdens de les!

Waarom peuteryoga?
Peuteryoga is erg leuk voor kinderen, maar ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van peuters. Peuteryoga is fantasievol, bevordert een goede weerstand, motorische vaardigheden en bewustwording van het lichaam. Het stimuleert de werking van spieren, organen, klieren en bloedsomloop. Peuteryoga helpt de peuter om te ontspannen en heeft een gunstige werking op het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en concentratie vermogen.

peuteyoga

 

Les vormen

  • Peuteryoga: In kleine groepjes (maximaal 6 peuters) volgen peuters de yogalessen.
  • Ouder en kind yoga: Peuters volgen samen met 1 ouder/verzorger de yoga lessen. De ouders doen mee met de les, maar ervaring met yoga is niet nodig. De groepen bestaan uit maximaal 6 duo's.


Locaties en tijden
: Klik hier

 

DeWeideblik Peutermassage met Yoga