Peuter/kleuter yoga
Peuter/kleuter yoga is bedoeld voor kinderen vanaf 3 tot 6  jaar.
Tijdens de peuter/kleuter yoga les is het allereerste belang dat de kinderen plezier beleven aan de les!
Er worden eenvoudige yoga oefeningen (afgeleid van Hatha yoga) aangeboden op een speelse manier, waarbij er rekening wordt gehouden met de motorische mogelijkheden van de kinderen.
Elke les heeft een bepaalt thema, bv een bepaald prentenboekje, kabouters, seizoenen, dierentuin, enz.
De speelse yoga oefeningen worden afgewisseld met actieve dans, (fantasie) spel, liedjes, versjes, adem/ontspanningsoefeningen, creatieve oefeningen en (onderlinge) massage.
Kleuters en peuters hebben behoefte aan regelmaat en herhaling, dit geeft ze een veilig gevoel en stelt ze op hun gemak. Elke les is anders en afwisselend, maar de lessen hebben dezelfde opbouw en er wordt veel herhaalt.
Er is geen competitie, de kinderen hoeven niet te presteren, ieder voert de oefeningen naar eigen kunnen uit.
Belangrijk is dat er plezier beleeft wordt tijdens de les!

Waarom peuter/kleuter yoga?
Peuter/kleuter yoga is erg leuk voor kinderen, maar ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling. Peuter/kleuter yoga is fantasievol, bevordert een goede weerstand, motorische vaardigheden en bewustwording van het lichaam. Het stimuleert de werking van spieren, organen, klieren en bloedsomloop. Het helpt om te ontspannen en heeft een gunstige werking op het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en concentratie vermogen.

peuteyoga

 

Les vormen

  • Peuteryoga: In kleine groepjes (maximaal 6 peuters) volgen peuters de yogalessen.
  • Kleuteryoga: Lessenreeks van 5 lessen. 
  • Ouder en kind yoga: Peuters volgen samen met 1 ouder/verzorger de yoga lessen. De ouders doen mee met de les, maar ervaring met yoga is niet nodig. De groepen bestaan uit maximaal 6 duo's.


Locaties en tijden
: Klik hier

 

DeWeideblik Peutermassage met Yoga