Een massage brengt je lichaam tot rust en het is gezond. Het bloed stroomt beter door en je kunt je beter ontspannen en slapen. Dat geldt zeker ook voor kinderen! Een peutermassage of kindermassage is een liefdevolle massage waarbij je kind zich even heerlijk kan ontspannen!

Waarom kindermassage?

Kinderen die regelmatig gemasseerd worden kunnen beter leren, groeien en slapen. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Door massage wordt het hormoon oxytocine aangemaakt. Dit hormoon geeft een gevoel van rust, ontspanning, geborgenheid, bevestiging en acceptatie waardoor het zelfvertrouwen groeit en ontwikkelt. Er zijn meer positieve effecten van peuter- en kindermassage te noemen. Kinderen leren grenzen aan te geven en die van anderen te respecteren. Tevens heeft massage een positieve invloed op de lichamelijke ontwikkeling door de verbetering van de doorbloeding, spijsvertering en stimulering van het immuunsysteem.

BabyMassage1

Massage

Wens kinderyoga kan bij je thuis komen om een peuter of kindermassage te verzorgen. Dit is mogelijk voor kinderen vanaf ongeveer 3 tot 10 jaar. De ouder is hierbij altijd in dezelfde ruimte aanwezig.

Peuter of kindermassage cursus aan huis

Wil je zelf graag leren hoe je je kind een massage kan geven? In de peuter,- of kindermassage cursus leer je in 3 lessen hoe je je kind een volledige lichaamsmassage kan geven. Je leert voetreflex massage technieken en massage spelletjes aangepast aan de leeftijd van je kind. Bij een jong kind wordt er veel spelenderwijs aangeboden in combinatie met liedjes en versjes. De lessen kunnen worden aangepast aan de behoeften van ouder en kind. 

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor een cursus of wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

DeWeideblik Babymassage met Yoga